IZABERI IZNOS DONACIJE

5,100 din(43.53 €)
4,000 din(34.14 €)
2,300 din(19.63 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

1,300 din(11.10 €)
950 din(8.11 €)
600 din(5.12 €)
drugo
DONIRAJ
DONIRAJ

RUŠI I TI!

Uklanjamo barijere za život reka. Učestvuj i ti: postani heroj prirode!

Pre četiri godine u Crnoj Gori na reci Vezišnici, trenutno u Hrvatskoj u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a planiramo još novih, sličnih projekata!

Ovako izgleda početak uklanjanja prvih rečnih barijera u Hrvatskoj:

Za početak, uklonili smo ih osam! 

Zamisli samo… koliko je srećna dunavska pastrmka koja sada može nesmetano da putuje uz reku za vreme mresta. Zamisli njene vesele skokove, reku punu života, prirodu koja je srećna ☺ Koliko naše malo, prirodi znači mnogo! 🐟 Bijela reka će se na svom prirodnom putu ponovno sresti s Crnom rekom, zajedno će stvoriti Maticu, a iz nje nastaju Plitvička jezera.

Doniranjem za naš rad i ti  možeš da pomogneš! Pastrmki na njenom putu, rušenju prepreka koje im smetaju, onoj ribi u moru koja se upetljala u zaostalu mrežu, očuvanju života uz Muru, Dravu i Dunav – naš Evropski Amazon kao i edukaciji mladih o važnosti očuvanja prirode u ovom svetu klimatskih promena u kome se i životinje i ljudi bore za preživljavanje…

 DONIRAJ! 

I ti možeš da rušiš… a istovremeno gradiš! Uklanjaš barijere koje čovek stvara ne razmišljajući o drugim živim bićima, od betona preko otpada - i gradiš svet u kome čovek živi u skladu s prirodom.

I ti možeš da čuvaš prirodu! Pomozi nam u našim akcijama: za sada je to osam barijera na Bijeloj reci u Nacionalnom parku Plitvička jezera, ali nastavljamo dalje.

POSTANI HEROJ PRIRODE: svojom donacijom i ti ruši barijere, čisti more, edukuj mlade... Postani onaj koji deluje.


 

* Postupak uklanjanja barijera sprovode stručnjaci iz Nacionalnog parka Plitvička jezera kroz WWF-ov projekat.