IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300 din(19.65 €)
4,000 din(34.17 €)
5,100 din(43.57 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600 din(5.13 €)
950 din(8.12 €)
1,300 din(11.11 €)
drugo
USVOJI TIGRA
USVOJI TIGRA
© Souvik Kundu / WWF
© Souvik Kundu / WWF

Izuzetnim radom na očuvanju vrste, uspeli smo da podignemo broj jedinki s 3900, koliko ih je bilo 2010. godine, na današnjih 5574. Budi i ti deo ove priče!

Tigrovi su najveće mačke na Zemlji. Oni su neuhvatljivi lovci i pretežno žive sami. Samo životom u svom prirodnom staništu u divljini mogu da zadovolje svoje životne potrebe.

Usvoji tigra i podrži naš rad

Od početka 20. veka nestalo je oko 95% tigrova! WWF je u saradnji sa drugim organizacijama i  vladama intenzivno radio na planu da se njihov broj udvostruči. Od 2010., kada ih je u divljini živelo tek oko 3900, sprovodimo projekat Tx2 i s radošću objavljujemo uspešne rezultate. Danas svetom slobodno korača 5574 tigrova!

Ovakav uspeh u očuvanju prirode je vrlo redak. Tokom proteklih dvanaest godina broj tigrova se povećao u Butanu, Kini, Indiji, Nepalu i Rusiji zahvaljujući svrsishodnim strategijama i velikoj predanosti. Međutim, potrebno je još puno rada da bi se postiglo očuvanje vrste.

Iako broj tigrova raste, važno je napomenuti da se njihove populacije ne mogu potpuno oporaviti ako broj i opseg njihovih staništa nastavi da se smanjuje. Zbog toga radimo na tome da su njihova staništa povezana i šireg opsega kako bi se tigrovi slobodno kretali, a pritom osiguravamo suživot tigrova i lokalnog stanovništva, odnosno pronalazimo finansijska sredstva za očuvanje tigra i život zajednica koje uz tigra postoje.

I ti možeš da pomogneš! Kad usvojiš životinju, značajno doprinosiš našem radu na očuvanju vrsta i važnosti suživota ljudi i divljeg sveta, zadržavajući dragocenu ravnotežu.

Kako usvojiti životinju?

Znaš li?

Tigrovi su na vrhu lanca ishrane. Oni kontrolišu broj manjih životinja čime osiguravaju dovoljno hrane, vode i prostora za sve. Zaštita jednog tigra znači da smo očuvali celi ekosistem. U šumama gde žive, oni su usamljeni šumočuvari. Ipak, dok ne navrše dve godine, u potpunosti zavise od svoje majke. Tigrice obično imaju dva do tri mladunca istovremeno. Pruge su njihov zaštitni znak, a svaki uzorak jedinstven je poput otiska ljudskog prsta.

Saznaj više o tigru

Tigrovi mogu da se pronađu u zabačenim šumama i livadama širom Azije. Žive u različitim staništima, od zimzelenih i tropskih šuma, preko onih mešovitih, do mangrovih močvara.

U divljini živi oko 5574 tigrova. Krivolov je jedna od najvećih pretnji po njihov opstanak. Osim toga, ugrožava ih i gubitak staništa, sukobi s ljudima i nestanak plena koji love.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom.
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .