IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300din
4,000din
5,100din
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600din
950din
1,300din
drugo
POSVOJI PINGVINA
POSVOJI PINGVINA
© Nancy Ruff
© Nancy Ruff

Romantični pingvini. Neodoljivi, radoznali i naročito osetljivi na pretnje poput klimatskih promena. Usvoji pingvina i podrži naš rad.

I carski i adelijski pingvini zavise od morskog leda za njihov glavni izvor hrane - plantonskog račića krila. Ipak, delovi Antarktika i Južnog okeana zagrevaju se zastrašujućom brzinom, što utiče i na neka hranilišta pingvina.

Usvoji pingvina i podrži naš rad

Kad usvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu. Simboličnim usvajanjem podržavaš naš rad na terenu i doprinosiš prikupljanju sredstava za projekte koji uključuju lokalne zajednice, kako bi se smanjili sukobi između ljudi i velikih zveri, za ublažavanje posledica klimatskih promena, i osiguravaš sredstva za druge važne projekte širom sveta. 

Kako možeš usvojiti životinju?

Znaš li?

Svih 17 vrsta pingvina žive na južnoj hemisferi. Carski pingvini su najveći pingvini, a uspeli smo da ih lociramo i prebrojimo iz svemira. Možda su jedina ptica koja nikad ne zakorači na kopno jer se gnezde na morskom ledu. Kako bi se ugrejali, do 5.000 odraslih i mladih pingvina se okuplja zajedno, okrećući se tako da u svakom trenutku neko drugi stoji sa spoljnje, hladnije strane. S obzirom na to da polovinu svog vremena provode u moru, pingvini mogu čak i da piju morsku vodu.

Saznaj više o pingvinima

Kad muški pingvin odabere partnerku i udvara joj se donoseći joj kamenje, ona procenjuje njegovo ponašanje i, ako ga prihvati, ostaju zauvek zajedno. Mužjaci i ženke dele brigu o svom potomstvu.

Crno-belo “odelo” pingvina služi kako bi zamaskiralo pingvina za vreme plivanja. Teško je videti crno perje na njihovim leđima odozgo, dok bijelo pere sa prednje strane, kada se gleda odozdo, izgleda kao da se sunce odbija sa površine vode.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom (ti ćeš primiti kopiju).
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .