IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300 din(19.65 €)
4,000 din(34.17 €)
5,100 din(43.57 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600 din(5.13 €)
950 din(8.12 €)
1,300 din(11.11 €)
drugo
USVOJI DELFINA
USVOJI DELFINA
© Chris Martin Bahr / WWF
© Chris Martin Bahr / WWF

Svake godine, hiljade delfina slučajno se utopi u mrežama za ribolov. Povećanje ljudskih aktivnosti dovelo je preživljavanje delfina u okeanima i morima širom sveta u ozbiljan rizik. Usvoji delfina i podrži naš rad!

Delfini su društvena bića koja žive u grupama do čak stotinu pojedinaca. Ovi harizmatični i inteligentni sisari nalaze se u većini okeana širom sveta, kao i u nekim od najvećih svetskih reka.

Usvoji delfina i podrži naš rad

Kad usvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu, i to ne samo razvoju održivog ribarstva kojim se značajno smanjuje broj slučajno ulovljenih životinja u mrežama za ribolov. Pomažeš u sprovođenju ostalih aktivnosti ključnih za naše Jadransko more!  Radimo na uspostavljanju zaštićenih morskih područja kako bismo osigurali da delfini i drugi morski sisari imaju sigurno mesto za hranjenje, reprodukciju i migraciju. Prisutnost delfina često dovodi do boljih mogućnosti za razvoj održivog turizma, što otvara nove mogućnosti za bolji život lokalnim zajednicama. Simboličnim usvajanjem podržavaš naš rad na terenu.

Kako usvojiti životinju?

Znaš li?

Prekrasni delfini, koje obožavaju baš sve generacije, kreću se površinom od oko 85 km2. Na njih utiču različiti faktori. Buka u moru putuje dalje i glasnije pod vodom nego što se to događa u vazduhu. Buka - od brodskih motora i seizmičkih ispitivanja - može uznemiriti i povrediti delfine, i poremetiti njihovo uobičajeno ponašanje i navigaciju.

Zagađivači dodatno deluju na delfine: zbog njih postaju bolesni, smanjuju im sposobnost za borbu protiv infekcija i bolesti, i zagađuju staništa i ekosisteme kojima delfini pripadaju. Nedovoljna količina plena, kao rezultat prekomernog ribolova i propadanja životne sredine, dodatno utiče na opstanak delfina.

Saznaj više o delfinima

Delfini mogu slučajno da se zapletu u opremu za ribolov i da se utope - to je poznato kao izlov. Često nastradaju od udara brodova, a povrede mogu biti opasne po život.

Uticaj klimatskih promena na morske prehrambene lance mogao bi da ima trajne posledice u celom svetu.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom.
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .