IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300 din(19.65 €)
4,000 din(34.17 €)
5,100 din(43.57 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600 din(5.13 €)
950 din(8.12 €)
1,300 din(11.11 €)
drugo
USVOJI VUKA
USVOJI VUKA
© Klein & Hubert / naturepl.com / WWF
© Klein & Hubert / naturepl.com / WWF

U našem regionu, za razliku od većeg dela Evrope, sačuvali smo vuka i suživot s tom životinjom predstavlja naše nasleđe. Usvoji vuka i podrži naš rad!

Dinarsko-balkanska populacija vukova danas okuplja oko 4000 jedinki. Ta populaciji je izrazito podeljena zbog čak 10 država u kojima živi. Priroda ne poznaje granice, ali vuk je s njima suočen. Zbog toga mu je potrebna naša pomoć, a mi ne možemo da mu pomognemo bez tebe!

Usvoji vuka, podrži naš rad

Kad usvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu. Simboličnim usvajanjem podržavaš naš rad na terenu da osiguramo dugotrajan boravak vuka u njegovom prirodnom staništu. Naši napori u WWF Adriji usmereni su na pomoć ljudima koji dele svoju životnu sredinu s vukovima, ponajviše onima koji drže stoku, da pronađu pravi način za miran suživot s vukovima.

Kako usvojiti životinju?

Znaš li?

Vukovi s lakoćom pređu od 20 do 50 kilometara u jednoj noći. U potrazi za staništem i partnerom, mladi vukovi mogu proputovati i dvostruko veću udaljenost u roku 24 sata. “Potegnuće” i do 1000 kilometara samo kako bi osnovao porodicu. To se dogodilo slovenskom vuku nazvanom Slavc, koji je sa slovensko-hrvatske granice migrirao kroz Sloveniju, Austriju, Južni Tirol i severni deo Italije, dok nije pronašao partnerku s kojom se u Italiji i skrasio.

Saznaj više o vuku

Mladunci vuka rađaju se bez čula vida i sluha i roditeljska nega im je neophodna do 10. meseca starosti.

Sivi vuk pojede oko 10 kilograma mesa u jednom obroku, ali isto tako može da izdrži i do 14 dana bez hrane, bez ikakvih negativnih posledica.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom.
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .