IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300 din(19.65 €)
4,000 din(34.17 €)
5,100 din(43.57 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600 din(5.13 €)
950 din(8.12 €)
1,300 din(11.11 €)
drugo
USVOJI VIDRU
USVOJI VIDRU
© H. Glader_4nature
© H. Glader_4nature

Vidra je naročito plaha životinja koja živi samotnjački. Spada među najugroženije sisare u srednjoj Evropi. Usvoji vidru i podrži naš rad!

Ova skrovita životinja nestaje, a među ključnim uzrocima je izlov zbog njenog prekrasnog krzna. Međutim, zagađenje reka i uništavanje njenog doma zbog regulacije rečnog toka ili izgradnje brana, dodatno ugrožavaju opstanak vidre.

Usvoji vidru, podrži naš rad

Kad usvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu, i to ne samo očuvanju i zaštiti reka. Pomažeš nam da očuvamo reke slobodnog toka našeg regiona! Radimo na njihovoj obnovi, uspostavljanju prirodne rečne dinamike, i zaštiti staništa ugroženih rečnih vrsta. Simboličnim usvajanjem podržavaš naš rad na terenu.

Kako možeš da usvojiš životinju?

Znaš li?

Vidra ima izuzetno dobro razvijena čula vida, sluha i njuha, a u lovu joj pomažu i čulne dlake  - brkovi. Njeno mišićavo telo s dvoslojnim krznom prilagođeno je za život u vodi, što je čini vrsnim lovcem riba, žaba, rakova, ali i ptica. Najčešće lovi noću, a otisci šapa u blatu otkrivaju nam njenu prisutnost na rekama. Izuzetno su razigrane životinje i iskorišćavaju svaku klizavu površinu za zabavu, ali samo kako bi skratili sebi put do određene tačke.

Svoju jazbinu, koja s jedne strane ima izlaz u vodu, vidra gradi na mirnim rečnim obalama s gustom vegetacijom, daleko od ljudi i drugih životinja. Kako često menja životni prostor, a prelazi udaljenosti i do 40 kilometara, izgradnja sve više brana i drugih prepreka, dovodi do smanjenja broja vidri. Osim toga, njihov broj smanjuje se i zbog zagađenja reka, pa se danas može naći samo u čistim rekama.

Saznaj više o vidrama

Vidra se smatra najboljim plivačem od svih kopnenih zveri. Zahvaljujući velikim plućima, može da provede do 4 minuta pod vodom.

Razlog samotnjačkog života vidri je potreba za velikim životnim prostorom, a svoju teritoriju menja zavisno od dostupnosti hrane, ponajviše ribe.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom.
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .