IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300 din(19.65 €)
4,000 din(34.17 €)
5,100 din(43.57 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600 din(5.13 €)
950 din(8.12 €)
1,300 din(11.11 €)
drugo
USVOJI SLONA
USVOJI SLONA
© Martin Harvey / WWF
© Martin Harvey / WWF

Veličanstveni slon jedna je od najinteligentnijih životinja koju poznajemo, a zbog njihovih kljova se svakodnevno ubije oko 55 afričkih slonova. Usvoji slona i podrži naš rad.

Ključne populacije opadaju zbog krivolova i nestanka staništa. Slonovi su nestali sa otprilike 85% svog istorijskog područja u Aziji, a u Africi se više afričkih slonova ulovi nego što ih se rodi.

Usvoji slona i podrži naš rad

Kad usvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu. Simboličnim usvajanjem podržavaš naš rad na terenu. U našem regionu, u saradnji sa našim partnerima, podižemo svest o važnosti suživota ljudi i divljeg sveta, zadržavajući dragocenu ravnotežu. Ta ravnoteža je u opasnosti zbog kriminala nad divljim zverima i mi radimo sve kako bismo to zaustavili.

Kako usvojiti životinju?

Znaš li?

Afrički slonovi su porodične životinje sa složenom društvenom strukturom. Razlikujemo dve vrste slonovskih stada – stada ženki sa mladuncima i mladim slonovima, i stada mužjaka samaca. Ženke ostaju u svojoj porodičnoj grupi ceo život, deleći odgovornost za mladunčad, a mužjaci napuštaju stado čim dostignu zrelost.

Azijski slonovi imaju nekoliko karakteristika po kojima se razlikuju od njihovih afričkih rođaka. Manji su i uši su im ravne pri dnu, za razliku od velikih ušiju nalik lepezi koje imaju afrički slonovi. Zapravo, afrički slonovi imaju uši koje podsećaju na afrički kontinent, dok uši azijskih slonova podsećaju na Indiju!

Saznaj više o slonovima

Najstariji poznati slon na svetu živeo je 86 godina (1917-2003). Prosečan životni vek slona je 50 do 70 godina.

Oko 20.000 afričkih slonova se ulovi svake godine. Slonovi se ubijaju zbog vrednih kljova, mesa i kože. Slonovima u Africi i Aziji takođe preti sukob sa ljudima, te gubitak i degradacija staništa.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom.
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .