IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300 din(19.65 €)
4,000 din(34.17 €)
5,100 din(43.57 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600 din(5.13 €)
950 din(8.12 €)
1,300 din(11.11 €)
drugo
USVOJI RISA
USVOJI RISA

Evroazijski ris je u našem regionu u velikoj opasnosti. Usvoji risa i podrži naš rad.

Ova čudesna mačka već je jednom nestala sa naših prostora, ali joj se populacija obnovila. Uprkos tome, danas ponovo strahujemo za njenu budućnost. U našem regionu je ostalo samo 130 jedinki evroazijskog risa, a njihov opstanak ugrožavaju krivolov, nestanak plena i fragmentacija staništa.

Usvoji risa, podrži naš rad

Kad usvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu. Simboličnim usvajanjem podržavaš naš rad na terenu. Pomažeš i naše naučne projekte koji se bave praćenjem ponašanja i zdravlja populacija velikih zveri poput risova. Naše aktivnosti usmerene su na održavanje prirodne ravnoteže, borbi protiv kriminala nad divljim životinjama te podizanju svesti o važnosti njihovog zajedničkog života sa ljudima.

Kako usvojiti životinju?

Znaš li?

Glavna pretnja očuvanju risa nastaje zbog problema sa genima. Zbog obnove populacije risa 1970-ih godina, svi risovi koji danas žive u našem regionu su rođaci i hitno su im potrebne nove jedinke kako bi osvežili porodicu.

Osim evroazijskog risa, naš region nastanjuje i balkanski ris. Reč je o vrlo maloj, potpuno izolovanoj populaciji nastanjenoj u Severnoj Makedoniji, na područjima s vrlo malo plena. Danas je u Evropi ta populacija jedna od najugroženijih.

Saznaj više o risu

Evroazijski ris se smatra izrazito tajnovitom vrstom jer je aktivan pretežno samo noću. Zvukovi koje proizvodi vrlo su glasni. Uprkos tome, može da živi na nekom području godinama pre nego što ga neko uoči.

U divljini, evroazijski ris može da preživi i do 17 godina, a u zatočeništvu do 24 godine.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom.
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .