IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300 din(19.65 €)
4,000 din(34.17 €)
5,100 din(43.57 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600 din(5.13 €)
950 din(8.12 €)
1,300 din(11.11 €)
drugo
USVOJI MEDVEDA
USVOJI MEDVEDA
© Julia Martin
© Julia Martin

Veličanstveni polarni medvedi zavise od arktičkog leda kako bi lovili i podizali svoje mlade. Klimatske promene ugrožavaju njihov opstanak. Usvoji polarnog medveda i podrži naš rad.

Nikad mršaviji i gladniji, medvedi su suočeni s ozbiljnim izazovima koji im ugrožavaju opstanak. WWF od 1972. godine ulaže velike napore kako bi se umanjili izazovi s kojima su polarni medvedi suočeni, ne bi li im se osigurala budućnost. Uprkos tome, zbog sve bržeg nestanka arktičkog leda, broj polarnih medveda mogao bi da se smanji za 30% do 2050. godine.

Usvoji polarnog medveda, podrži naš rad

Kad usvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu. Simboličnim usvajanjem podržavaš naš rad na terenu i doprinosiš prikupljanju sredstava za projekte koji uključuju lokalne zajednice u smanjenju sukoba između ljudi i medveda, za ublažavanje posledica klimatskih promena, te osiguravaš sredstva za druge važne projekte širom sveta.

Kako usvojiti životinju?

Znaš li?

Polarni medvedi na vrhu su lanca ishrane i imaju izrazito važnu ulogu u održavanju zdravlja morskih ekosistema. Zbog toga što većinu vremena provode na ledu Arktičkog okeana, gde pronalaze hranu, polarni medvedi su jedina vrsta medveda koja se smatra morskim sisarima. Mogu da plivaju satima i da pređu velike udaljenosti kako bi prešli s jednog komada leda na drugi. Njihove velike šape su posebno prilagođene za plivanje, a zadnje noge im služe kao kormilo.

Saznaj više o polarnim medvedima

Neverovatan njuh polarnim medvedima omogućava da na udaljenosti od jednog kilometra nanjuše foku dok pliva ispod leda.

U divljini je preostalo oko 26.000 polarnih medveda, a do 2050. godine broj bi mogao da im se smanji za 30% zbog brzog nestajanja arktičkog leda.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom.
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .