IZABERI IZNOS DONACIJE

2,300 din(19.65 €)
4,000 din(34.17 €)
5,100 din(43.57 €)
drugo

IZABERI MESEČNI IZNOS DONACIJE

600 din(5.13 €)
950 din(8.12 €)
1,300 din(11.11 €)
drugo
USVOJI PČELU
USVOJI PČELU
© Kari Schnellmann
© Kari Schnellmann

Pčele su društveni i vredni insekti koji zajedno žive u košnicama ili gnezdima. Hrana koju jedemo zavisi od njih. Usvoji pčelu i podrži naš rad.

Pčele imaju ključnu ulogu u održavanju naše planete zdravom. Poljoprivreda celog sveta zavisi od njih: od 100 vrsta hrane, njih 70 oprašuju pčele. Ipak, broj pčela širom sveta smanjio se za 90% u poslednjih sto godina. Hitno moramo nešto da preduzmemo!

Usvoji pčelu, podrži naš rad

Kad usvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu. Simboličnim usvajanjem podržavaš naš rad na terenu. U našem regionu, zajedno sa našim partnerima, širimo svest o važnosti suživota ljudi i divljeg sveta, zadržavajući dragocenu ravnotežu. Ta ravnoteža je u opasnosti zbog kriminala nad divljim zverima, a mi radimo sve kako bismo to zaustavili.

Kako možeš da usvojiš životinju?

Znaš li?

Na svetu postoji više od 20.000 vrsta pčela, a u našem regionu ih ima 1000. Samo je sedam vrsta medonosnih pčela, a ostale nazivamo solitarnim: ne žive u košnicama, već grade gnezda za sebe i svoje potomke. Nisu opasne za ljude pa se preporučuje da na svoje balkone ili u svoje vrtove posadimo medonosno cveće i začinsko bilje. Možemo da izgradimo i mali hotel za pčele od bambusa ili trske kojim ćemo pomoći da osiguramo njihovu budućnost.

Pčele se smatraju najvažnijim živim bićima na planeti jer su jedina vrsta koja ne nosi nikakvu vrstu patogena – ni gljivice, ni viruse, ni bakterije. Uprkos verovanju da je najveća ekonomska vrednost pčela u stvaranju meda, prava istina je da je njihova najveća vrednost u oprašivanju biljaka. 

Saznaj više o pčelama

Pčele lete brzinom od 25 kilometara na sat i u sekundi zamahnu krilima čak 200 puta. Zamahivanje krilima odlično služi i za održavanje optimalne temperature u košnici.

Pčele koriste ćelije u saćama za brigu o mladim pčelama i skladištenje nektara, polena i vode.

Kako ovo funkcioniše?

Pre svega: hvala ti. Biraš nešto drugačije. Ovo nije običan poklon. Ovo je poseban poklon jer će pomoći u zaštiti prelepe i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen poklon za ljubitelje životinja, životne sredine ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Usvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Izaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj ličnu poruku na sertifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš da odlučiš kog dana i u koje vreme želiš da osoba primi tvoj poseban poklon).
  4. Jednostavno pošalji poklon mejlom.
  5. Uživaj u posebnom poklonu.

Neophodan ti je poklon u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rešenje! Možeš brzo da pošalješ personalizovani sertifikat! Informisaćemo te o tome kako svojim delovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u celosti je kodiran kako bi svi lični i finansijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o usvajanju životinja .