ODABERI IZNOS DONACIJE

27 €(203.43 kn)
40 €(301.38 kn)
54 €(406.86 kn)
upiši iznos

ODABERI MJESEČNI IZNOS DONACIJE

6 €(45.21 kn)
9 €(67.81 kn)
12 €(90.41 kn)
upiši iznos
POSVOJI VIDRU
POSVOJI VIDRU
© H. Glader_4nature
© H. Glader_4nature

Vidra je iznimno plaha životinja koja živi samotnjački. Spada među najugroženije sisavce u srednjoj Europi. Posvoji vidru i podrži naš rad!

Ova skrovita životinja nestaje, a među ključnim uzrocima je izlov zbog njezina prekrasnog krzna. Međutim, zagađenje rijeka i uništavanje njezina doma zbog regulacije riječnog toka ili izgradnje brana, dodatno ugrožavaju opstanak vidre.

Posvoji vidru, podrži naš rad

Kad posvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno pridonosiš našem radu, i to ne samo očuvanju i zaštiti rijeka. Pomažeš nam da očuvamo rijeke slobodnog toka naše regije! Radimo na njihovoj obnovi, uspostavljanju prirodne riječne dinamike te zaštiti staništa ugroženih riječnih vrsta. Simboličnim posvajanjem podržavaš naš rad na terenu.

Kako možeš posvojiti životinju?

Znaš li?

Vidra ima iznimno dobro razvijena osjetila vida, sluha i njuha, a u lovu joj pomažu i osjetilne dlake - brkovi. Njezino mišićavo tijelo s dvoslojnim krznom građeno je za život u vodi, što ju čini vrsnom lovkinjom riba, žaba, rakova, ali i ptica. Najčešće lovi noću, a otisci šapa u blatu otkrivaju nam njezinu prisutnost na rijekama. Iznimno su zaigrane životinje te iskorištavaju svaku sklisku površinu za zabavu, ali samo kako bi si skratili put do određene točke.

Svoju jazbinu, koja s jedne strane ima izlaz u vodu, vidra gradi na mirnim riječnim obalama s gustom vegetacijom, daleko od ljudi i drugih životinja. Kako često mijenja životni prostor, a prelazi udaljenosti i do 40 kilometara, izgradnja sve više brana i drugih prepreka, dovodi do smanjenja broja vidri. Osim toga, njihov broj smanjuje se i zbog zagađenja rijeka te se danas može naći samo u čistim rijekama.

Saznaj više o vidrama

Vidra se smatra najboljim plivačem od svih kopnenih zvijeri. Zahvaljujući velikim plućima može provesti do 4 minute pod vodom.

Razlog samotnjačkog života vidri je potreba za velikim životnim prostorom, a svoj teritorij mijenja ovisno o dostupnosti hrane, ponajviše ribe.

Kako ovo funkcionira?

Prije svega: hvala ti. Biraš nešto drukčije. Ovo nije običan dar. Ovo je poseban dar jer će pomoći u zaštiti prekrasne i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen dar za ljubitelje životinja, okoliša ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Posvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Odaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj osobnu poruku na certifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš odlučiti koji dan i u koje vrijeme želiš da osoba primi tvoj poseban dar).
  4. Jednostavno pošalji dar e-porukom.
  5. Uživaj u posebnom daru.

Trebaš dar u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rješenje! Možeš brzo poslati personalizirani certifikat! Informirat ćemo te o tome kako svojim djelovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u cijelosti je kodiran kako bi svi osobni i financijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o posvajanju životinja .