ODABERI IZNOS DONACIJE

27 €(203.43 kn)
40 €(301.38 kn)
54 €(406.86 kn)
upiši iznos

ODABERI MJESEČNI IZNOS DONACIJE

6 €(45.21 kn)
9 €(67.81 kn)
12 €(90.41 kn)
upiši iznos
POSVOJI PČELU
POSVOJI PČELU
© Luca Scudiero / WWF
© Luca Scudiero / WWF

Pčele su društveni i vrijedni kukci koji zajedno žive u košnicama ili gnijezdima. Hrana koju jedemo ovisi o njima. Posvoji pčelu i podrži naš rad.

Pčele imaju ključnu ulogu u održavanju našeg planeta zdravim. Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi o njima: od 100 vrsta hrane, njih 70 oprašuju pčele. Ipak, broj pčela diljem svijeta smanjio se za 90% u posljednjih sto godina. Hitno moramo nešto poduzeti!

Posvoji pčelu, podrži naš rad

Kad posvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno doprinosiš našem radu. Simboličnim posvajanjem podržavaš naš rad na terenu. U našoj regiji, zajedno sa svojim partnerima, osvještavamo o važnosti suživota ljudi i divljeg svijeta, zadržavajući dragocjen sklad. Taj sklad je u opasnosti zbog kriminala nad divljim zvijerima, a mi radimo sve kako bismo to zaustavili.

Kako možeš posvojiti životinju?

Znaš li?

Na svijetu postoji više od 20.000 vrsta pčela, a u našoj ih je regiji oko 1000. Samo je sedam vrsta medonosnih pčela, a ostale nazivamo solitarnima: ne žive u košnicama već grade gnijezda za sebe i svoje potomke. Nisu opasne za ljude pa se preporučuje da na svoje balkone ili u svoje vrtove posadimo medonosno cvijeće i začinsko bilje. Možemo izgraditi i mali hotel za pčele od bambusa ili trstike kojim ćemo pomoći osigurati njihovu budućnost. 

Pčele se smatraju najvažnijim živim bićima na planetu jer su jedina vrsta koja ne nosi nikakvu vrstu patogena – niti gljivice, ni viruse, ni bakterije. Unatoč vjerovanju da je najveća gospodarska vrijednost pčela u stvaranju meda, prava je istina da je njihova najveća vrijednost u oprašivanju biljaka. 

Saznaj više o pčelama

Pčele lete brzinom od 25 kilometara na sat i u sekundi zamahnu krilima čak 200 puta. Zamahivanje krilima odlično koristi i za održavanje optimalne temperature u košnici.

Medonosne pčele koriste ćelije u saćama za brigu o mladim pčelama i skladištenje nektara, peluda i vode.

Kako ovo funkcionira?

Prije svega: hvala ti. Biraš nešto drukčije. Ovo nije običan dar. Ovo je poseban dar jer će pomoći u zaštiti prekrasne i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen dar za ljubitelje životinja, okoliša ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Posvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Odaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj osobnu poruku na certifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš odlučiti koji dan i u koje vrijeme želiš da osoba primi tvoj poseban dar).
  4. Jednostavno pošalji dar e-porukom.
  5. Uživaj u posebnom daru.

Trebaš dar u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rješenje! Možeš brzo poslati personalizirani certifikat! Informirat ćemo te o tome kako svojim djelovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u cijelosti je kodiran kako bi svi osobni i financijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o posvajanju životinja .