ODABERI IZNOS DONACIJE

27 €(203.43 kn)
40 €(301.38 kn)
54 €(406.86 kn)
upiši iznos

ODABERI MJESEČNI IZNOS DONACIJE

6 €(45.21 kn)
9 €(67.81 kn)
12 €(90.41 kn)
upiši iznos
POSVOJI KORNJAČU
POSVOJI KORNJAČU
© Isaac VEGA
© Isaac VEGA

Procjenjuje se da samo jedno od 1000 mladunaca morskih kornjača preživi do odrasle dobi. Potrebno je 30 godina da se kornjača vrati na plažu na kojoj se izlegla kako bi donijela na svijet potomstvo. Posvoji kornjaču i podrži naš rad.

Postoji sedam vrsta, a najmanje šest od sedam vrsta prijeti izumiranje. U našem Jadranskom moru lako možemo uočiti glavatu želvu. Jeste li se ikada susreli?

Posvoji morsku kornjaču i podrži naš rad

Kad posvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno pridonosiš našem radu. Simboličnim posvajanjem podržavaš naš rad na terenu. U našoj regiji radimo na uspostavljanju zaštićenih morskih područja kako bismo osigurali da morske kornjače imaju sigurno mjesto za hranjenje i migraciju. Kroz edukaciju i suradnju s priobalnim zajednicama na temama ribarstva, turizma i gospodarenja otpadom nastojimo smanjiti smrtnost morskih kornjača u Jadranskom moru. Također, potičemo vlade da ojačaju zakonodavstvo i osiguraju financiranje zaštite morskih kornjača.

Kako posvojiti životinju?

Znaš li?

Morske su kornjače izvrsni mornari - često migriraju stotine, pa čak i tisuće kilometara između hranilišta i gnijezda. Muške kornjače nikad ne napuštaju more, a ženke dolaze na obalu kako bi položile jaja – i to na istu plažu na kojoj su se i same izlegle.

U jednoj sezoni gniježđenja ženke polažu od dva do šest gnijezda jaja, od kojih svako sadrži 65 do 180 jajašaca. Jaja polažu u gnijezda otprilike svaka dva tjedna, a između sezona gniježđenja ženki prođe od jedne do devet godina. Temperatura određuje spol kornjače; u toplijim gnijezdima izlegu se ženke, a u hladnijima mužjaci. Sjeverni i srednji Jadran, zajedno sa zaljevom Gabes u Tunisu, dva su najplića područja u Sredozemlju zbog čega imaju ključnu ulogu u hranjenju i migraciji glavatih želvi.

Doznaj više o morskim kornjačama

Morske kornjače lutaju Zemljinim oceanima posljednjih 110 milijuna godina. Žive dugo (neke mogu živjeti i do 50 godina ili više) i imaju životni vijek sličan ljudskom. Većini morskih kornjača potrebno je gotovo desetljeće da sazriju - između 20 i 30 godina - i aktivno se razmnožavaju još 10 godina.

Glavate želve nose kolonije malih biljaka i životinja na svojim oklopima te im služe kao važno stanište. Zabilježeno je i do 100 vrsta životinja i biljaka koje žive na jednoj jedinoj kornjači.

Kako ovo funkcionira?

Prije svega: hvala ti. Biraš nešto drukčije. Ovo nije običan dar. Ovo je poseban dar jer će pomoći u zaštiti prekrasne i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen dar za ljubitelje životinja, okoliša ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Posvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Odaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj osobnu poruku na certifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš odlučiti koji dan i u koje vrijeme želiš da osoba primi tvoj poseban dar).
  4. Jednostavno pošalji dar e-porukom.
  5. Uživaj u posebnom daru.

Trebaš dar u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rješenje! Možeš brzo poslati personalizirani certifikat! Informirat ćemo te o tome kako svojim djelovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u cijelosti je kodiran kako bi svi osobni i financijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o posvajanju životinja .