ODABERI IZNOS DONACIJE

27 €(203.43 kn)
40 €(301.38 kn)
54 €(406.86 kn)
upiši iznos

ODABERI MJESEČNI IZNOS DONACIJE

6 €(45.21 kn)
9 €(67.81 kn)
12 €(90.41 kn)
upiši iznos
POSVOJI TIGRA
POSVOJI TIGRA
© Souvik Kundu / WWF
© Souvik Kundu / WWF

Iznimnim radom na očuvanju vrste, uspjeli smo podići broj jedinki s 3900 godine 2010. na današnjih 5574. Budi i ti dio ove priče!

Tigrovi su najveće mačke na Zemlji. Oni su neuhvatljivi lovci i pretežno žive sami. Samo životom u svom prirodnom okolišu u divljini mogu zadovoljiti svoje životne potrebe.

Posvoji tigra i podrži naš rad

Od početka 20. stoljeća nestalo je oko 95% tigrova! WWF je u suradnji s drugim organizacijama i  vladama intenzivno radio na planu da se njihov broj udvostruči. Od 2010., kada ih je u divljini živjelo tek oko 3900, provodimo projekt Tx2 i s radošću objavljujemo uspješne rezultate. Danas svijetom slobodno korača 5574 tigrova!

Ovakav uspjeh u očuvanju prirode je vrlo rijedak. Tijekom proteklih dvanaest godina broj tigrova se povećao u Butanu, Kini, Indiji, Nepalu i Rusiji  zahvaljujući učinkovitim strategijama i velikoj predanosti. Međutim, potrebno još puno rada za postizanje očuvanja vrste.

Iako broj tigrova raste, važno je napomenuti da se njihove populacije ne mogu potpuno oporaviti ako se broj i opseg njihovih staništa nastave smanjivati. Stoga osiguravamo da su njihova staništa povezana i šireg opsega kako bi se tigrovi slobodno kretali, a pritom osiguravamo suživot tigrova i lokalnog stanovništva, te pronalazimo financijska sredstva za očuvanje tigra i život zajednica koja uz tigra živi.

I ti možeš pomoći! Kad posvojiš životinju, značajno pridonosiš našem radu na očuvanju vrsta i važnosti suživota ljudi i divljeg svijeta, zadržavajući dragocjen sklad.

Kako posvojiti životinju?

Znaš li?

Tigrovi su na vrhu hranidbenog lanca. Oni kontroliraju broj manjih životinja čime osiguravaju dovoljno hrane, vode i prostora za sve. Zaštita jednog tigra znači da smo očuvali cijeli ekosustav. U šumama gdje žive oni su usamljeni šumočuvari. No, dok ne navrše dvije godine, u potpunosti ovise o svojoj majci. Tigrice obično imaju dva do tri mladunca istovremeno. Pruge su njihov zaštitni znak, a svaki uzorak jedinstven je poput otiska ljudskog prsta.

Saznaj više o tigru

Tigrovi se mogu pronaći u zabačenim šumama i livadama diljem Azije. Žive na različitim staništima, od zimzelenih i tropskih šuma do onih mješovitih te mangrovih močvara.

U divljini živi oko 5574 tigrova. Krivolov je jedna od najvećih prijetnji njihovu opstanku. Osim toga, ugrožava ih i gubitak staništa, sukobi s ljudima i nestanak plijena koji love.

Kako ovo funkcionira?

Prije svega: hvala ti. Biraš nešto drukčije. Ovo nije običan dar. Ovo je poseban dar jer će pomoći u zaštiti prekrasne i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen dar za ljubitelje životinja, okoliša ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Posvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Odaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj osobnu poruku na certifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš odlučiti koji dan i u koje vrijeme želiš da osoba primi tvoj poseban dar).
  4. Jednostavno pošalji dar e-porukom.
  5. Uživaj u posebnom daru.

Trebaš dar u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rješenje! Možeš brzo poslati personalizirani certifikat! Informirat ćemo te o tome kako svojim djelovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u cijelosti je kodiran kako bi svi osobni i financijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o posvajanju životinja .