ODABERI IZNOS DONACIJE

27 €(203.43 kn)
40 €(301.38 kn)
54 €(406.86 kn)
upiši iznos

ODABERI MJESEČNI IZNOS DONACIJE

6 €(45.21 kn)
9 €(67.81 kn)
12 €(90.41 kn)
upiši iznos
POSVOJI DUPINA
POSVOJI DUPINA
© Chris Martin Bahr / WWF
© Chris Martin Bahr / WWF

Svake godine, tisuće dupina slučajno se utope u mrežama za ribolov. Povećanje ljudskih aktivnosti dovelo je preživljavanje dupina u oceanima i morima širom svijeta u ozbiljan rizik. Posvoji dupina i podrži naš rad!

Dupini su društvena bića koja žive u skupinama do čak stotinu pojedinaca. Ovi karizmatični i inteligentni sisavci nalaze se u većini oceana širom svijeta, kao i u nekim od najvećih svjetskih rijeka.

Posvoji dupina i podrži naš rad

Kad posvojiš životinju, kao u ovom slučaju, značajno pridonosiš našem radu, i to ne samo razvoju održivog ribarstva kojim se značajno smanjuje broj slučajno ulovljenih životinja u mreže za ribarenje. Pomažeš u provedbi ostalih aktivnostii ključnih za naše Jadransko more!  Radimo na uspostavljanju zaštićenih morskih područja kako bismo osigurali da dupini i drugi morski sisavci imaju sigurno mjesto za hranjenje, reprodukciju i migraciju. Prisutnost dupina često dovodi do boljih mogućnosti za razvoj održivog turizma što otvara nove mogućnosti za bolji život lokalnim zajednicama. Simboličnim posvajanjem podržavaš naš rad na terenu.

Kako posvojiti životinju?

Znaš li?

Prekrasni dupini, koje obožavaju baš sve generacije, kreću se površinom od oko 85 km2. Na njih utječu različiti čimbenici. U moru buka putuje dalje i glasnije pod vodom nego što se to događa u zraku. Buka - od brodskih motora i seizmičkih ispitivanja - može uzrujati i ozlijediti dupine te poremetiti njihovo uobičajeno ponašanje i navigaciju.

Zagađivači dodatno djeluju na dupine: zbog njih postaju bolesni, smanjuju im sposobnost za borbu protiv infekcija i bolesti te kontaminiraju staništa i ekosustave kojima dupini pripadaju. Nedovoljna količina plijena, kao rezultat prekomjernog ribolova i propadanja okoliša, dodatno utječe na opstanak dupina.

Doznaj više o dupinima

Dupini se mogu slučajno zaplesti u opremu za ribolov i utopiti se - to je poznato kao prilov. Često nastradaju od udara brodova, a ozlijede mogu biti opasne po život.

Utjecaj klimatskih promjena na morske prehrambene lance mogli bi imati trajne posljedice u cijelom svijetu.

Kako ovo funkcionira?

Prije svega: hvala ti. Biraš nešto drukčije. Ovo nije običan dar. Ovo je poseban dar jer će pomoći u zaštiti prekrasne i krhke prirode koja nas okružuje.
Ovo je savršen dar za ljubitelje životinja, okoliša ili, jednostavno, ljude velikog srca.

Posvoji životinju u nekoliko jednostavnih koraka!

  1. Odaberi najdražu životinju.
  2. Dodaj osobnu poruku na certifikat.
  3. Upiši potrebne podatke (možeš odlučiti koji dan i u koje vrijeme želiš da osoba primi tvoj poseban dar).
  4. Jednostavno pošalji dar e-porukom.
  5. Uživaj u posebnom daru.

Trebaš dar u zadnjem trenutku? Ovo je savršeno rješenje! Možeš brzo poslati personalizirani certifikat! Informirat ćemo te o tome kako svojim djelovanjem podržavaš naš rad.

Sigurnost: Postupak doniranja u cijelosti je kodiran kako bi svi osobni i financijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Imaš pitanja? Pronađi odgovore u često postavljanim pitanjima o posvajanju životinja .